ΕΤΕΠ-Κ: Ένα κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας

Καθ. Γιώργος Κυριακίδης
Μέλος Δ.Σ. ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ-Κ Α.Ε.

Ο Καθ. Γιώργος Κυριακίδης είναι Φυσικός, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Manchester, Salford και Surrey Αγγλίας, που υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης, από το 1981 έως το 2017.

Στην καριέρα του ως μηχανικός υλικών, ίδρυσε και ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας Transparent Conductive Materials (TCM) του Ινστιτούτου ΙΗΔΛ του ΙΤΕ για περισσότερα από 30 χρόνια μελετώντας τις ηλεκτρικές, οπτικές δομικές και χημικές ιδιότητες του οξείδια μετάλλων για ηλεκτρονικές και φωτοκαταλυτικές εφαρμογές. Εξελέγη αντιπρόεδρος και αργότερα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Έρευνας Υλικών (E-MRS) την περίοδο 2013-2019 και υπηρέτησε ως συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Παν. West Virginia, ΗΠΑ (2014-17) και Παν. του Huddersfield, Αγγλίας (2016-19).

O Γ. Κυριακίδης υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής της ΜΙΤΟΣ Α.Ε., της 1ης spin-off εταιρίας του ΙΤΕ το 1988, συνιδρυτής και 1ος διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης το 1994 ενώ παραμένει μέλος του Δ.Σ  της εταιρίας διαχείρισης του Πάρκου (ΕΔΑΠ ΑΕ) από ιδρύσεως έως σήμερα. Πρόσφατα, από το 2019, είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Φωτο-Καταλυτικά Νάνο Υλικά (PCN Materials) IKE, μιας νεοφυούς εταιρίας, spin-off του ΙΤΕ που παράγει νέα φωτοκαταλυτικά υλικά ορατού φωτός με αντιρρυπαντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητας για τον καθαρισμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους.