Βραδιά Ερευνητή 2019 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε 24 Σεπτεμβρίου, 2019

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Επιστήμης, ανοίγοντας και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό στη «Βραδιά Ερευνητή 2019» στις εγκαταστάσεις του στα Βασιλικά Βουτών, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 17:00 μέχρι τις 23:00.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά μια σειρά από διαδραστικά πληροφορικά συστήματα με πολλαπλές δραστηριότητες και εφαρμογές, προηγμένες τεχνολογίες laser και τεχνολογίες από την βιοϊατρική έρευνα μέχρι τη βιοτεχνολογία, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε ερευνητικά πειράματα. Επίσης, μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν τα δικά τους επιστημονικά επιτεύγματα στους επισκέπτες της βραδιάς.


Παράλληλα, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, για τρίτη χρονιά φέτος, θα διαθέσουν επιλεγμένα βιβλία τους στην ειδική τιμή των 5€, με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικού οργανισμού.

Η «Βραδιά Ερευνητή» είναι μια δράση που ξεκίνησε το 2005, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Ευρώπη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί το επιστημονικό έργο που επιτελεί ο ερευνητής και η σπουδαία συνεισφορά του στην Κοινωνία.
Στη χώρα μας φέτος, διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η “Βραδιά Ερευνητή 2019”  χρηματοδοτείται από την ΕΕ και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης.


Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΥΣΕΩΝ CATERING
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΕΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛ
Studio K – Κ.ΚΑΒΛΕΝΤΑΚΗΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
CRETALIVE

                                                                                      

hashtag