ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΤΕΠ-ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ KOBLENZ-LANDAU

Δημοσιεύτηκε 04 Οκτωβρίου, 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ KOBLENZ – LANDAU ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με πρωτοβουλία του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης επισκέφτηκαν την Κρήτη την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 ομάδα 13 μελών (καθηγητές, συνεργάτες, φοιτητές και  μελλοντικοί επιχειρηματίες) του Γερμανικού Επιχειρηματικού Πανεπιστημίου Koblenz-Landau (Ρηνανία Παλατινάτο). Η εκπαιδευτική αποστολή παρέμεινε στην Κρήτη μέχρι την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι καλεσμένοι γνώρισαν τις δραστηριότητες του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης σε θέματα υποστήριξης της νεανικής και ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας και επισκέφθηκαν διάφορα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις του νησιού.

Ως πρώτο βήμα γνωριμίας και ανταλλαγής εμπειριών, μεθόδων και τεχνογνωσίας, η επίσκεψη αποσκοπούσε στo πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γερμανικού “Start-Up-Office” και του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιστημονικής Επιχειρηματικότητας και Διεθνούς Μεταφοράς Γνώσεως και Τεχνολογίας (ZIFET), στην δημιουργία νέων γνωριμιών και συνεργασιών στο εξωτερικό και την ίδρυση μιας διεθνούς πρωτοβουλίας νέων επιχειρήσεων (“International Start-Up Initiative”).

Κατά την διάρκεια της διαμονής της η ομάδα είχε επίσης την ευκαιρία -μέσω του προσφερόμενου πολιτισμικού προγράμματος-να επισκεφθεί εκτός άλλων την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και να γνωρίσει από πρώτο χέρι την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε:

  • Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου: Επίσκεψη στο ΙΤΕ και το ΤΕΙ Κρήτης
  • Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου: Ημερίδα Εργασίας στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, επίσκεψη στις εταιρείες του Πάρκου – Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου: Επίσκεψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
  • Πέμπτη 01 Οκτωβρίου: Επίσκεψη σε εταιρείες παραδοσιακών προϊόντων στα Χανιά και το Ηράκλειο
  • Παρασκευή 02 Οκτωβρίου: Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, επίσκεψη στο “Θαλασσόκοσμο” και το ΕΛΚΕΘΕ – Αναχώρηση