Διαδικτυακή κλειστή συνάντηση εργασίας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε 24 Ιανουαρίου, 2022

Την Πέμπτη 27/1 στις 17:30, η διαΝΕΟσις διοργανώνει μια διαδικτυακή, κλειστή συνάντηση εργασίας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα με αφορμή τη δημοσίευση μιας έρευνας που επιχειρεί να χαρτογραφήσει τις ελληνικές startup επιχειρήσεις και το σύστημα που τις υποστηρίζει. Η έρευνα με επιστημονική υπεύθυνη την Oμότιμη Kαθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση, πραγματοποιήθηκε από τη συμβουλευτική εταιρεία Octane. Μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη της έρευνας εδώ, τα βασικά της σημεία συγκεντρωμένα σε ένα PDF εδώ, την κεντρική έκθεση της μελέτης εδώ και τα αποτελέσματα της δημοσκοπικής έρευνας εδώ.

Για τη συμμετοχή σας, είναι απαραίτητη η δήλωσή της. 

Την έναρξη της συζήτησης θα χαιρετίσουν ο αρμόδιος Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης την οποία θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος, η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιωάννα – Σαπφώ Πεπελάση και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Octane Γιάννης Σπυρόπουλος θα παρουσιάσουν συνοπτικά τα βασικά σημεία της μελέτης. 

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης εργασίας θα αφιερωθεί στις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων ώστε να ακουστούν απόψεις και σχόλια επί του περιεχομένου και αναδειχθούν επιπλέον πτυχές του σημαντικού αυτού θέματος.

Η συζήτηση θα διέπεται από τον κανόνα Chatham House. Σημειώνεται πως η μαγνητοσκόπηση είναι απαραίτητη για την απομαγνητοφώνηση των εργασιών και τη δημιουργία έκθεσης- αναφοράς για το περιεχόμενο της συζήτησης, χωρίς καμία αναφορά στο όνομα ή στην ιδιότητα των συμμετεχόντων και πως η πρόσκληση είναι αυστηρά προσωπική.