Δημοσιεύτηκε 25 Οκτωβρίου, 2012

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/10/2012 στην αίθουσα σεμιναρίων 307 του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Πανεπιστημιούπολη Βουτών).


Ευρωπαϊκό Έργο «BIOSOLENUTI»:
Βιοεμπνεόμενη χρήση της ηλιακής ενέργειας

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα της υλοποίησης του έργου από την ομάδα του εργαστηρίου Βιοανόργανης Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα έχουν προσκληθεί οι συντονιστές όλων των σχετικών έργων του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του ΤΕΙ Κρήτης και θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες.
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ένα μίνι συμπόσιο με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της μετατροπής της ηλιακής ενέργειας.
Η συμμετοχή του κου Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα ενέργειας, κ. Κ. Λαμπρινού του Διευθυντή του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης κ Ν. Ζωγραφάκη καθώς και του Διευθυντή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης κ. Α. Σαϊτάκη θα ολοκληρώσουν την ημερίδα με παρουσιάσεις σε θέματα πολιτικής και σύνδεσης με τη βιομηχανία.
Το έργο αυτό, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησης του, έχει σαν στόχους την ανακάλυψη νέων χρωμοφόρων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σε μια νέα γενιά φωτοβολταϊκών με χαμηλότερο κόστος και υψηλότερη απόδοση και την ανάπτυξη ενός κέντρου αριστείας στην περιοχή με την συμμετοχή παραγόντων, τόσο από το Πανεπιστήμιο, το ΙΤΕ, τα ΑΤΕΙ αλλά και τις περιφερειακές αρχές.


Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Ημερίδας.