Δημοσιεύτηκε 16 Ιουλίου, 2020

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός νέου διαγωνισμού για νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) στο πλαίσιο της αναζήτησής του για καινοτόμες ιδέες που μπορούν να συνεισφέρουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ως ειδικευμένος οργανισμός του ΟΗΕ, ο ΠΟΤ συντονίζει την προσπάθεια για την επίτευξη των ΣΒΑ στον τομέα του τουρισμού, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη διαδικτυακή πλατφόρμα Tourism 4 SDGs. Σήμερα, καθώς απομένουν μόνο δέκα (10) χρόνια για την επίτευξη του φιλόδοξου θεματολογίου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη, η μοναδική ικανότητα του τουρισμού να συνεισφέρει στην προώθηση των ΣΒΑ είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ο «Παγκόσμιος διαγωνισμός νεοφυών επιχειρήσεων για τους ΣΒΑ» (Sustainable Development Goals Global Startup Competition) υλοποιείται από τον ΠΟΤ σε συνεργασία με το Wakalua, τη θερμοκοιτίδα καινοτομίας του ηγετικού τουριστικού ομίλου Globalia, με ικανή ιδιωτική χρηματοδότηση, και με τις εταιρείες Amadeus, Amazon Web Services, ClarkeModet, Google, IE University, Mastercard, Plug and Play and Telefónica ως βασικούς προαγωγούς καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε νεοφυή επιχείρηση από κάθε τομέα δραστηριοποίησης, που θα πληροί προϋποθέσεις συναφείς με τους στόχους του διαγωνισμού (αναφέρονται ενδεικτικά):

•       Να είναι από τη φύση της καινοτόμα, παρέχοντας λύσεις προστιθέμενης αξίας

•       Να έχει γνώμονα τη βιωσιμότητα

•       Να διαθέτει τη δυναμική για παγκόσμια ανάπτυξη και εφαρμογή των προτάσεών της σε επιχειρήσεις και προορισμούς διεθνώς

•       Να διαθέτει δοκιμασμένο πιλοτικό και επιχειρηματικό σχέδιο

•       Να διαθέτει ομάδα πλήρους εργασίας

 

Κάθε είδους καινοτόμα πρόταση είναι ευπρόσδεκτη: νέες μέθοδοι, διαδικασίες, μοντέλα διακυβέρνησης, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο, αλλά και τεχνολογικές προτάσεις.

Προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών είναι η Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η ανακοίνωση των προτάσεων που θα διακριθούν αναμένεται να λάβει χώρα τον προσεχή Νοέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, καθώς και τη φόρμα για την αίτηση συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

https://www.unwto.org/unwto-sustainable-development-goals-global-startup-competition