ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2016 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ

Δημοσιεύτηκε 27 Σεπτεμβρίου, 2016

Ηράκλειο 27/09/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βραδιά Ερευνητή 2016 στην Κρήτη

 Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν και φέτος το κοινό να γνωρίσει από κοντά το μαγικό κόσμο της επιστήμης μέσα από πολλά επιστημονικά δρώμενα στη Βραδιά Ερευνητή 2016 στην Κρήτη.
Ακολουθήστε την Κουκουβάγια, το σύμβολο της Σοφίας και της Γνώσης, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, για να απολαύσετε τη μεγάλη γιορτή της επιστήμης στο ΕΛΚΕΘΕ και στο ΙΤΕ.

•    Στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) από τις 16:00-21:00 θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο κέντρο. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους του ΕΛΚΕΘΕ.  Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδος στο Ενυδρείο Κρήτης με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.

•    Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Η εκδήλωση στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ:
18:00-23:00 Στο ΙΤΕ θα παρουσιαστούν δράσεις από τα Ινστιτούτα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Πληροφορικής¬¬¬ και Υπολογιστικών Μαθηματικών, καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Ελάτε να  γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές για να συνομιλήσετε μαζί τους για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος που σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό. Για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν μαθητές από  το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με εντυπωσιακά τεχνολογικά εκθέματα και βραβευμένες επιστημονικές εργασίες. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τους Alan Dalon.  

Η εκδήλωση στο ΡΕΘΥΜΝΟ:
Ώρα έναρξης 19:00 Παρουσίαση με τίτλο:  “Ηχογραφήσεις «αιχμαλώτων» Ελλήνων στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Goerlitz, Γερμανία”, Αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών Νικηφόρου Φωκά 126-130 (παλιά πόλη).

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Με τη στήριξη και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης
Χορηγοί της Βραδιάς: Cretalive, Δημιουργίες Γεύσεων, PHAISTOS networks, Wines of Crete, ΛYRARAKIS wines, ΚΡΥΣΤΑΛ, Βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ, Εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης ΑΕ.

Πληροφορίες : www.researchersnight.gr

Για την Εκδήλωση στο ΙΤΕ                  

κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ

Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Νικολάου Πλαστήρα 100
Βασιλικά Βουτών
700 13 Ηράκλειο, Κρήτη

Τηλ: 2810 391904
E-mail: george@stepc.gr        

 

Για την Εκδήλωση στο ΕΛΚΕΘΕ

κα Βάντα Πλαϊτη

Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών
Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών
71500 Ηράκλειο

Τηλ : 2810 337742   
E-mail : wanda@hcmr.gr

 

Δείτε εδώ την αφίσα της εκδήλωσης

Δείτε εδώ το φυλλάδιο της εκδήλωσης

Δείτε εδώ την σχετική πρόσκληση