ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ/ΦΟΡΕΩΝ ΕΤΕΠ-Κ 28/3/2019

Δημοσιεύτηκε 19 Μαρτίου, 2019

Την Πέμπτη  28/03/2019, ώρα 14:00-17:00 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση των εταιρειών/φορέων που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα στο ΕΤΕΠ-Κ .  

Πρόκειται για τις εξής εταιρείες:  

καθώς και για τον  Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας  

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
 Σύντομο προφίλ παρουσιαζόμενων εταιρειών/φορέων  

1. Enartia (Papaki ΕΠΕ)

H Enartia αποτελεί ένα group of brands που όραμα έχει να ενδυναμώνει τον κόσμο με τις πιο συναρπαστικές online λύσεις! 15 χρόνια τώρα, παρέχει μια ευρεία γκάμα δυναμικών επιλογών σε κατοχύρωση domains και web φιλοξενία, εστιάζοντας στην άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη. Στην ομπρέλα της ανήκουν μεταξύ άλλων το Papaki και η ΤοpHost. To Papaki είναι ο Νο1 καταχωρητής domains στην Ελλάδα και ο πρώτος και μοναδικός πιστοποιημένος καταχωρητής της ICANN στη χώρα μας. Μέσα από το καθημερινό feedback που λαμβάνεται από τους πελάτες, δημιουργούνται νέα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες που οι ίδιοι εκφράζουν. H Enartia αποτελεί ένα group of brands που όραμα έχει να ενδυναμώνει τον κόσμο με τις πιο συναρπαστικές online λύσεις! 15 χρόνια τώρα, παρέχει μια ευρεία γκάμα δυναμικών επιλογών σε κατοχύρωση domains και web φιλοξενία, εστιάζοντας στην άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη. Στην ομπρέλα της ανήκουν μεταξύ άλλων το Papaki και η ΤοpHost. To Papaki είναι ο Νο1 καταχωρητής domains στην Ελλάδα και ο πρώτος και μοναδικός πιστοποιημένος καταχωρητής της ICANN στη χώρα μας. Μέσα από το καθημερινό feedback που λαμβάνεται από τους πελάτες, δημιουργούνται νέα, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες που οι ίδιοι εκφράζουν.  

2. Gnosis Data Analysis 

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι ανάλυση δεδομένων με τη χρήση τεχνικών στατιστικής μοντελοποίησης, μηχανικής μάθησης, εξόρυξης δεδομένων, αναγνώρισης προτύπων, τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τεχνικών Μεγάλου όγκου Δεδομένων (Big Data). Η εταιρεία κάνει έρευνα σε σχετικούς τομείς με την ανάλυση δεδομένων και ανάπτυξη αυτόματων εργαλείων ανάλυσης. Επίσης, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ανάλυση δεδομένων για εξειδικευμένες αναλύσεις καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε προχωρημένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι ανάλυση δεδομένων με τη χρήση τεχνικών στατιστικής μοντελοποίησης, μηχανικής μάθησης, εξόρυξης δεδομένων, αναγνώρισης προτύπων, τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τεχνικών Μεγάλου όγκου Δεδομένων (Big Data). Η εταιρεία κάνει έρευνα σε σχετικούς τομείς με την ανάλυση δεδομένων και ανάπτυξη αυτόματων εργαλείων ανάλυσης. Επίσης, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ανάλυση δεδομένων για εξειδικευμένες αναλύσεις καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε προχωρημένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων.  

3. Progekta Europe IKE

Αντικείμενο της Προτζέκτα Γούροπ Ι.Κ.Ε. είναι η ψηφιοποίηση καθημερινών πρακτικών και εξειδικευμένων διεργασιών με τη βοήθεια μοντέρνων τεχνολογιών. Η εταιρία ειδικεύεται σε ιατρικές και ΙοΤ (Internet of Things) εφαρμογές χρησιμοποιώντας μια πληθώρα μοντέρνων εργαλείων και τεχνολογιών. Καθότι αποτελεί μετεξέλιξη τριών καινοτόμων γερμανικών εταιριών, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τεχνολογικό τομέα, τόσο στην ανάπτυξη υλισμικού και λογισμικού, όσο και στην οργάνωση και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων. Παρότι νεοφυής, καθότι ιδρύθηκε αρχές του έτους 2017, διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υλοποιήσεων και πολλές επαφές με τεχνολογικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αλλοδαπή. Αντικείμενο της Προτζέκτα Γούροπ Ι.Κ.Ε. είναι η ψηφιοποίηση καθημερινών πρακτικών και εξειδικευμένων διεργασιών με τη βοήθεια μοντέρνων τεχνολογιών. Η εταιρία ειδικεύεται σε ιατρικές και ΙοΤ (Internet of Things) εφαρμογές χρησιμοποιώντας μια πληθώρα μοντέρνων εργαλείων και τεχνολογιών. Καθότι αποτελεί μετεξέλιξη τριών καινοτόμων γερμανικών εταιριών, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τεχνολογικό τομέα, τόσο στην ανάπτυξη υλισμικού και λογισμικού, όσο και στην οργάνωση και υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων. Παρότι νεοφυής, καθότι ιδρύθηκε αρχές του έτους 2017, διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υλοποιήσεων και πολλές επαφές με τεχνολογικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αλλοδαπή.  

4. Real TV GmbH  

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών για υβριδική τηλεόραση με βάση το πρότυπο HbbTV, παρέχοντας συνδυαστικά τα οφέλη της μεταφοράς δεδομένων μέσω Ίντερνετ και μέσω δορυφορικής και τερεριστικής εκπομπής. Παράλληλα η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει νέες υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του πλούσιου οπτικο-ακουστικού περιεχομένου που παράγεται καθημερινά από τους αντίστοιχους οργανισμούς. Με τη χρήση gpu accelerated λογισμικού, νευρωνικών δικτύων και σύγχρονων τεχνικών computer vision, η εταιρεία αναπτύσσει υπηρεσίες ανάλυσης βίντεο με στόχο την αξιοποίηση της πλούσιας πληροφορίας που φέρουν.  

5. SyNoesis Therapeutics

H SyNoesis Therapeutics είναι μία εταιρεία βιοτεχνολογίας με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών προϊόντων για ανίατες εγκεφαλικές νόσους. Με έμφαση τη νόσο του Parkinson και τη νόσο του Alzheimer, οι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας αναλύονται σε 3 άξονες: Την έρευνα και ανάπτυξη χημικών μορίων που αποτελούν υποψήφια φάρμακα και την πιστοποίηση της θεραπευτικής τους δράσης σε κλινικές δοκιμές, την έρευνα του μικροβιώματος του εντέρου για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με συνεργιστική ευεργετική δράση με υπάρχουσες θεραπείες στο πλαίσιο της ολιστικής αντιμετώπισης των νόσων αυτών και τέλος την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που συντελούν στην καταπράυνση των συμπτωμάτων των νόσων αυτών ή/και στην καλύτερη αποκατάσταση των ασθενών. H SyNoesis Therapeutics είναι μία εταιρεία βιοτεχνολογίας με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών προϊόντων για ανίατες εγκεφαλικές νόσους. Με έμφαση τη νόσο του Parkinson και τη νόσο του Alzheimer, οι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας αναλύονται σε 3 άξονες: Την έρευνα και ανάπτυξη χημικών μορίων που αποτελούν υποψήφια φάρμακα και την πιστοποίηση της θεραπευτικής τους δράσης σε κλινικές δοκιμές, την έρευνα του μικροβιώματος του εντέρου για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με συνεργιστική ευεργετική δράση με υπάρχουσες θεραπείες στο πλαίσιο της ολιστικής αντιμετώπισης των νόσων αυτών και τέλος την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που συντελούν στην καταπράυνση των συμπτωμάτων των νόσων αυτών ή/και στην καλύτερη αποκατάσταση των ασθενών.  

6. Ticketcore IKE

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης εισιτηρίων – Event Ticketing (Turn Key Solution), η οποία καλύπτει όλο το φάσμα διαχείρισης εισιτηρίων όπως: Πώληση εισιτηρίων σε Web, Box-office, Social Media & Resellers, Seating chart, Scan & validate εισιτηρίων (Mobile App), δυνατότητα πώλησης επιπλέον παροχών, Real-time data monitoring, reporting, benchmarking, κ.τ.λ, Απευθύνεται σε: Θεματικά Πάρκα, Μουσεία, Θέατρα, Αρχαιολογικούς Χώρους, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Αθλητικές εκδηλώσεις, Music Festivals, Συνέδρια  

7. Ατομική επιχείρηση Α. Καλαεντζής  

Η εταιρία δραστηριοποιείται στον χώρο “Αντιγράφων ασφαλείας ψηφιακών μηχανημάτων/δεδομένων στο cloud”, όπου με συνεργασία εταιριών αναπτύσσει το λογισμικό Archive Intelligence παρέχοντας “Business Continuity” σε πελάτες. Η εταιρία διαθέτει εμπειρία στον χώρο αποθήκευσης, ανάλυσης και προστασίας δεδομένων καθώς και υποδομών εικονικών μηχανών.  

8. Περιφερειακό Γραφείο OBI (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας)

Ο ΟΒΙ, έχει δημιουργήσει Περιφερειακά Γραφεία ενημέρωσης του κοινού (βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, με στόχο την παροχή πληροφοριών από διπλώματα ευρεσιτεχνίας, την ενημέρωση σε θέματα προστασίας της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και τη διάχυση της τεχνολογικής πληροφόρησης και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.  

Δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση παρακάτω