Εορτασμός 40 χρόνων από την ίδρυση του ΙΤΕ

Δημοσιεύτηκε 22 Δεκεμβρίου, 2023

Με χαρά και υπερηφάνεια, γιορτάστηκαν τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Οι εορτασμοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και κορυφώθηκαν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, με μια εντυπωσιακή πανηγυρική εκδήλωση.

Η πορεία του ΙΤΕ διακρίνεται από τη συνεχή αφοσίωση του στην προώθηση της γνώσης, της επιστήμης και της καινοτομίας. Με την υποστήριξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι εορταστικές εκδηλώσεις υπογράμμισαν τη συνεισφορά του ΙΤΕ στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, διοργανώθηκε μια Επετειακή Έκθεση Επιτευγμάτων και μια Έκθεση Ιστορικού και Φωτογραφικού υλικού στη Δημοτική Πινακοθήκη, οπού παρουσιάστηκαν σημαντικά στιγμιότυπα από την 40ετή πορεία του Ιδρύματος. Στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Λιάνης» φιλοξενήθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν ομιλίες σχετικά με προοπτικές των επιστημονικών τους πεδίων. Επιπλέον, αναδείχθηκαν στοιχεία από την εξαιρετική πορεία του Ιδρύματος, καθώς και ο ρόλος του στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Οικοσύστημα. Αίθουσες του Ιδρύματος έλαβαν τα ονόματα διατελεσάντων Πρόεδρων του ΙΤΕ όπως του Κώστα Φωτάκη και του αείμνηστου Βασίλειου Δουγαλή και αποτέλεσαν κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων.

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, ο Ελευθέριος Οικονόμου, πρώτος πρόεδρος του ΙΤΕ, τίμησε τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος με μια εμπνευσμένη ομιλία. Στη συνέχεια, ακολούθησε η συγκινητική στιγμή της ονοματοδοσίας του κεντρικού κτηρίου ως «Ελευθέριος Οικονόμου».