Δημοσιεύτηκε 06 Μαΐου, 2020

Για την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών σε υψηλής ποιότητας προστατευτικό εξοπλισμό εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η εταιρεία Προτζέκτα Γιούροπ Ι.Κ.Ε. ανακοινώνει, σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Think3DDD GbR, τη διάθεση προσαρμοσμένων αναπνευστικών μασκών για τρισδιάστατη εκτύπωση μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας COVR3D.

Τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά της μάσκας, η οποία συντίθεται αλγοριθμικά από ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, προσφέρουν απόλυτη επαφή με το δέρμα, άνεση στη χρήση και υψηλή προστασία.
Το τρισδιάστατο προς εκτύπωση αρχείο διατίθεται σε 15 διαφορετικά μεγέθη δωρεάν καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο μέγεθος μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας σύνθεσης προσωποποιημένης μάσκας στην ιστοσελίδα:  https://covr3d.think3ddd.de/

Στόχος είναι η καλύτερη προστασία όλων και κυρίως του ιατρικού προσωπικού και των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Οι μάσκες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να αποστειρωθούν. Λόγω της υψηλής συμβατότητας με πολλές διαφορετικές μεθόδους προσθετικής κατασκευής όπως η εξώθηση υλικού, μπορούν να παραχθούν οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η προσαρμογή παρέχεται μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας COVR3D κι έχει σχεδιαστεί για να είναι ανεξάρτητη από το λειτουργικό σύστημα και την τοποθεσία του χρήστη.

Το έργο αναζητά τώρα διεθνείς συνεργασίες για να υποστηρίξει την παραγωγή τέτοιων μασκών και γιατρούς που μπορούν να συνδράμουν στη διαδικασία εξέλιξης. Κάθε άτομο μπορεί επίσης να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια δωρεάν διάθεσης των μασκών και περαιτέρω ανάπτυξής τους μέσω της διαδεδομένης χρήσης τους.

Η Προτζέκτα Γιούροπ Ι.Κ.Ε. είναι πάροχος λύσεων λογισμικού και υλισμικού για επιστημονικές εφαρμογές υψηλής πολυπλοκότητας. Με γραφεία στην Αθήνα και το Ηράκλειο που εξυπηρετούν πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Progekta προσφέρει προϊόντα και προσαρμοσμένες υπηρεσίες στους τομείς του 3D Design, της Σάρωσης και Κατασκευής, Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας, Τηλεπισκόπησης, IoT, Edge Computing, Αλληλεπίδρασης Ανθρώπων-Μηχανών και Τεχνητής Νοημοσύνης για Αυτόνομα Συστήματα και Βοηθητικές Τεχνολογίες (e-Mail: info@progekta.gr // τηλ: 212 213 4870 //web: progekta.gr).

Η Think3DDD GbR εδρεύει στο Adlershof του Βερολίνου κι έχει στόχο να καταστήσει βιώσιμη την τρισδιάστατη εκτύπωση και προσθετική παραγωγή με πλαστικά και ιατρική τεχνολογία (ειδικά ορθοπεδικά). Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της βασίζονται σε ανακυκλώσιμα και λιπασματοποιητικά υλικά, ψηφιακές διαδικασίες, σύντομες διαδρομές μεταφοράς, πράσινη ενέργεια και κοινωνικά έργα μέσω διεθνών συνεργασιών (e-Mail: info@think3ddd.de //tel: +49 (0)30 678 05 995// web: think3ddd.de)