«Η Καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0.»

Δημοσιεύτηκε 14 Φεβρουαρίου, 2023

Την προσεχή Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ημερίδα με τίτλο: «Η Καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 4.0.» (Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη, ώρα 12:30). Η Ημερίδα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διοργάνωσης που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, μέρος της οποίας είναι επίσης και το Bootcamp Match & Develop a startup 4.0. το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 18.02 και την Κυριακή 19.02 στο ΙΤΕ (Κεντρικό Κτήριο, Βασιλικά Βουτών) και αφορά σε ερευνητικές ομάδες και startups.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος δια ζώσης.

Η Ημερίδα χαρτογραφεί, μέσα από 14 πάνελ, 101 ομιλητές, και 9 workshops, την καινοτομία στην Κρήτη, απαντώντας σε βασικά ερωτήματα:

Τι σημαίνει καινοτομία στην Κρήτη σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά τη πανδημία και ποιες οι προοπτικές;

Στις συζητήσεις και τα workshops συμμετέχουν 45 κεντρικοί φορείς και οργανισμοί, που έρχονται στην Κρήτη για να συναντήσουν και να δικτυωθούν με τους τοπικούς φορείς.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ: https://www.tickettailor.com/events/bizrupt/842112 και εγγραφείτε στα workshops: https://bit.ly/workshops-innovation
Η Ημερίδα θα κλείσει με cocktail γνωριμίας και δικτύωσης, ευγενική χορηγία της Bayer Ελλάς.


Στο πλαίσιο του Bootcamp Match & Develop a startup 4.0. , οι εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια και να λάβουν καθοδήγηση από Fund Managers. Μαζί μας θα είναι στελέχη των Funds: Uni.fund, Metavallon, Big Pi, L-Stone και ΝΒG Business Seeds. Την Κυριακή θα γίνουν παρουσιάσεις σε κριτική επιτροπή.
Μια εταιρεία θα κερδίσει την πρόκρισή της απευθείας στη Β’ Φάση του 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας ενώ θα δοθούν βραβεία από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας: https://bit.ly/bootcamp-HER4
Οι δύο εκδηλώσεις αποτελούν μια δράση του Smart Attica ΕDIH. Συνδιοργανώνονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, τον οργανισμό Bizrupt, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το EDIH SmartHealth, την πρωτοβουλία 4Locals, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ηellas, με την ευγενική υποστήριξη της πλατφόρμα για νεοφυείς επιχειρήσεις Microsoft for Startups Founders Hub.

Οι εκδηλώσεις διεξάγονται στη μνήμη του Αρτέμη Σαϊτάκη (1954-2021), ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη και συμμετείχε από την αρχή στη διοργάνωση της Ημερίδας και των bootcamps.