Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την Προστασία και Αξιοποίηση της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο

Δημοσιεύτηκε 22 Μαρτίου, 2024

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ETEΠ Kρήτης), ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI), το European Patent Office (EPO), το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC), το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμήμα Ανατολικής Κρήτης) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (PRAXI Network) συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προστασία και Αξιοποίηση της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΚ (Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου).

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, Διευθυντής Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου  Kρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης) και χαιρέτησε ο Μάξιμος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης &  Επενδύσεων, ο Δρ. Μιχάλης Καθαράκης, Επικεφαλής του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων  MACC, ο Λεωνίδας Δραγουμάνος, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΒΙ, ο Γεώργιος Μανουσάκης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου MACC και ο Ευάγγελος Γκλάκας, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τμήμα Ανατολικής Κρήτης).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η κ.Χρύσα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ.Σπύρος Μπαλαντίνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για τη Διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα, η κ. Μαρία Πετραντωνάκη, Διευθύντρια Περιφεριακής Αναπτυξιακής Εταιρίας Κρήτης και ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης, Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Μικέλα Μαρκάκη, Δικηγόρος, Διεύθυνση Δικαστικού ΟΒΙ με θέμα «Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας – Επισκόπηση», η Δρ. Κυριακή Γλυνού, Χημικός, Εξετάστρια ΟΒΙ με θέμα «Προστασία των Εφευρέσεων με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα», η Χριστίνα Ανδρικοπούλου, Χημικός, Εξετάστρια ΟΒΙ με θέμα: «Νέα Υπηρεσία για την Ενίσχυση Νεοφυών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», o Γιώργος Κεφαλογιάννης, Εκπρόσωπος του ΟΒΙ με θέμα «Ηλεκτρονική Κατάθεση Εθνικού Σήματος» καθώς και δύο εκπρόσωποι του European Patent Office που συνδέθηκαν μέσω zoom.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κ. Ράνια Ζαχαροπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας ΟΒΙ.