Δημοσιεύτηκε 17 Νοεμβρίου, 2020

Νέο Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Εξαγωγικής Δυναμικής Καινοτόμων Τεχνολογικών Επιχειρήσεων

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, εγκαινιάζει ένα νέο Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Εξαγωγικής Δυναμικής Καινοτόμων Τεχνολογικών Επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό US-MAC (US Market Access Center, www.usmarketaccess.com) και αποτελεί τη συνέχεια της συνεργασίας της Enterprise Greece µε αναγνωρισμένους φορείς στο εξωτερικό, για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου της καινοτομίας – τεχνολογίας και υπηρεσιών.

Το Πρόγραμμα έχει τίτλο “Thriving in the Storm” και απευθύνεται σε υφιστάμενες και νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στις ΗΠΑ και ευρύτερα σε  διεθνείς αγορές.  Στόχος του είναι η εκπαίδευση των επιχειρήσεων από τα στελέχη του οικοσυστήματος της Silicon Valley και η ενίσχυση της εξαγωγικής τους ικανότητας.

Στον πρώτο κύκλο που  θα υλοποιηθεί  το Δεκέμβριο 2020, θα συμμετέχουν 12 ελληνικές επιχειρήσεις βάσει αξιολόγησης που θα διενεργηθεί από τον US-MAC. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν  μελλοντικά και να αποκομίσουν τα οφέλη του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση “Thriving in the Storm” την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:30, προκειμένου να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον πρώτο του κύκλο.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε εδώ και εδώ.