Δημοσιεύτηκε 18 Μαρτίου, 2014

Εξωστρέφεια και Καινοτομία το μήνυμα της Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Mobile World Congress 2014

Το Mobile World Congress (http://www.mobileworldcongress.com)  αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, όπου οι ηγέτες του χώρου της τεχνολογίας παρουσιάζουν τεχνολογικά, εμπορικά και επιστημονικά επιτεύγματα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Εταιρείες όπως η Android, Samsung, Google, Hitachi, Nokia, Ericsson, Vodafone, αποτελούν μερικούς μόνο από τους  εκθέτες.
Στο κορυφαίο αυτό γεγονός, που πραγματοποιήθηκε 24-27 Φεβρουαρίου,  δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι εταιρείες Cytech και Noveltech του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης.


 Η εταιρεία Cytech (www.cytech.gr) τα τελευταία 12 χρόνια, παρέχει καινοτόμες λύσεις λογισμικού στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, μεταφράζοντας τις ανάγκες των πελατών της σε νέες τεχνολογίες, σε περισσότερες από 10 χώρες.

Η Cytech διαθέτει business software για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και παρόχους value-added υπηρεσιών καθώς και mobile and proximity marketing υπηρεσίες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Στη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης, η Cytech ανακοίνωσε τη νέα σουίτα mCore Business Software, η οποία αποτελείται από 6 διαφορετικές λύσεις λογισμικού, που εκτείνονται από Mobile Messaging σε Premium SMS καθώς και Mobile Marketing λύσεις, όπως Lead generation και Mobile Coupons.
 
Στο MWC2014, εξίσου ξεχωριστή ήταν και παρουσία της εταιρείας  NovelTech (www.noveltech.gr), που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης λογισμικού για Web & Mobile εφαρμογές. Η εταιρεία παρουσίασε την εφαρμογή Travel & City Guide η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τη διάθεση για μελλοντική συνεργασία αρκετών εταιρειών του εξωτερικού.


Πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για Δήμους, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους, Τουριστικά γραφεία, Αεροπορικές και Ακτοπλοϊκές εταιρείες  ή οποιασδήποτε μορφής οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τουριστικής προβολής και των υπηρεσιών. Αποτελεί μια συνολική πρόταση τουριστικής και πολιτιστικής προβολής, η οποία συνδυάζει πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας (ιστοσελίδα, κινητό, tablet) και μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη και να εξασφαλίσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους χρήστες της.
Ήδη είναι διαθέσιμες οι σχετικές εφαρμογές του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου για το Ηράκλειο και του Δήμου Χανίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δέκα (10) έργα ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον κ. Βαγγέλη Αντωνιάδη (Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Cytrech) αποτελούνταν από σχεδόν 40 εταιρείες αλλά και ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις – startups, και έφερε στο προσκήνιο ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα έδειξε ότι η χώρα μας διαθέτει τη δυναμική και τις ικανότητες για παροχή καινοτόμων λύσεων στον τομέα των mobile εφαρμογών.