Οι επιχειρήσεις του ΕΤΕΠ Κρήτης κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση καινοτομίας INNODAYS 2023

Δημοσιεύτηκε 27 Νοεμβρίου, 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Καινοτομίας “Innodays: Η Κρήτη της γνώσης και της παραγωγής” 2023. Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, με τα περίπτερα A10-17 και A23-27, 29-30, είχε μια δυναμική παρουσία και εντυπωσίασε τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένες από τις καινοτόμες υπηρεσίες και τα προϊόντα των επιχειρήσεων που βρίσκονται εγκατεστημένες στη Θερμοκοιτίδα του ΕΤΕΠ-Κ.

Δείτε παρακάτω ορισμένες πληροφορίες για τις εταιρείες/ φορείς του ΕΤΕΠ Κρήτης που είχαν παρουσία στην έκθεση:

Η ANIXE.NET, η οποία κατέχει ηγετική θέση στις τεχνολογικές λύσεις, παρουσίασε την δραστηριότητα της γύρω από την παροχή Υβριδικών Τηλεοπτικών Υπηρεσιών (HbbTV) στον ελληνικό χώρo.

Η Biomimetic, η οποία δημιουργεί καινοτόμα υλικά εμπνευσμένα από τη φύση, παρουσίασε παλμικό λέιζερ που τροποποιεί την επιφάνεια των υλικών όπως το γυαλί και τα μέταλλα.

Η European Publishing είναι μια εκδοτική εταιρεία ακαδημαϊκών επιστημονικών περιοδικών, όπως το Tobacco Prevention & Cessation, το Tobacco Induced Diseases, το European Journal of Midwifery, το Population Medicine, η Public Health Toxicology και το Pneumon. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με επιστημονικά όργανα και φορείς για την παραγωγή αυτών των περιοδικών.

Η JadBio είναι μία spin-off του Πανεπιστημίου Κρήτης που ιδρύθηκε το 2018. Επιταχύνει την ανακάλυψη φαρμάκων και την ιατρική ακριβείας μέσω της αυτοματοποίησης της Μηχανικής Μάθησης και της Ανακάλυψης Βιοδεικτών.

H Kymatonics είναι εταιρεία τεχνοβλαστός του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ που έχει αναπτύξει μια καινοτόμο οπτική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει την έξυπνη και ακριβή διαχείριση του φωτός

Στόχος της Life Plus είναι η παροχή καινοτόμων προληπτικών, προγνωστικών, εξατομικευμένων και συμμετοχικών βιοϊατρικών υπηρεσιών που προάγουν την ευημερία και την υγιή γήρανση. Χρησιμοποιεί σύγχρονες επιστημονικές βιοϊατρικές μεθόδους και εργαλεία για την εξατομικευμένη ανάλυση της φυσικής κατάστασης του ατόμου, καθώς και συμβουλές από ειδικούς για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η συνολική κατάσταση της υγείας και η ευημερία.

Η MCBS – Mediterranean Cloud Booking Services διαθέτει εξειδίκευση στο πεδίο των επιχειρησιακών αναγκών και ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για τον τουρισμό και τις μεταφορές, κυρίως συστήματα κρατήσεων, εφαρμογές mobile ticketing, συστήματα πώλησης, διανομής, ελέγχου και χρονοπρογραμματισμού.

Η OramaVR μια start-up ιατρικού XR, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης υγείας, την αδυναμία πρόσβασης σε προσιτή χειρουργική περίθαλψη με τις πρωτοποριακές της υπηρεσίες εικονικής πραγματικότητας και υψηλής πιστότητας προσομοιώσεις XR, στο 1/8 του κόστους και του χρόνου, οι οποίες εφαρμόζονται για την εκπαίδευση και την αξιολόγηση επαγγελματιών υγείας.

Η εταιρεία SMATHI παρουσίασε την δραστηριότητά της πάνω στην σχεδίαση και κατασκευή Internet of Things – IoT συσκευών. Οι συσκευές που κατασκευάζει η εταιρία προορίζονται για τη διαχείριση σπιτιών, γραφείων, τουριστικών καταλυμάτων, καθώς επίσης και για τη χρήση και οργάνωση σε χώρους στάθμευσης και θερμοκηπίων.

Η Synosis Therapeutics είναι στην πρώτη γραμμή των θεραπευτικών καινοτομιών για ανίατες νόσους του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας του εγκεφάλου κατά τη γήρανση. Επιπλέον, σχεδιάζει μία B2C πλατφόρμα προσωποποιημένης θεραπείας του καρκίνου και μία ψηφιακή πλατφόρμα υποστήριξης γιατρού-ασθενή βασισμένη στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ιατρικής διαχείρισης του καρκίνου.

Οι δραστηριότητές της Traqbeat επικεντρώνονται στη σχεδίαση και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεπαρακολούθησης ασθενών, και ιδιαίτερα πασχόντων από χρόνιες νόσους, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός του νοσοκομείου, αλλά και εντός αυτού σε περιπτώσεις που χρήζουν ενίσχυσης του αριθμού των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας.

Η TUV HELLAS παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI) προστατεύει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών, την προστασία εμπορικών σημάτων και των βιομηχανικών σχεδίων σε διεθνές και κοινοτικό επίπεδο.

Η PCNano Materials (Φωτο-Καταλυτικά Νάνο-υλικά) ιδρύθηκε ως τεχνοβλαστός του ΙΤΕ, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα δεκαετούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο ΙΤΕ και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Διάφανων Αγώγιμων Υλικών (TCM). Αντικείμενο της εταιρίας είναι η παραγωγή καινοτόμων φωτο-καταλυτικών υλικών, υψηλής αποτελεσματικότητας, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του εισπνεόμενου αέρα.

Η ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ-Κ ΑΕ παρουσίασε στο κοινό τις δράσεις της ως προς τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και την προώθηση της καινοτομίας, καθώς και την νέα υπηρεσία Virtual Incubator.

Το μεγαλύτερο γεγονός καινοτομίας στην Κρήτης INNODAYS 2023 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες!