Δημοσιεύτηκε 22 Ιουνίου, 2012

Με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ως τους βασικούς πυλώνες για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG, συνδιοργάνωσαν, το 2010, τον 1ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!».

Ο Διαγωνισμός που επιβράβευσε 21 καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα από το χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, ανοίγει δρόμους για την εμπορική τους αξιοποίηση, αναδεικνύοντας μια άλλη Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί.

Συνεχίζοντας τη στήριξη της Ελλάδας της προοπτικής και της δημιουργίας, ο Διαγωνισμός αυτός έγινε θεσμός!

Φέτος, συνδιοργανώνεται  το 2ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», φιλοδοξώντας να αναδείξει νέες καινοτόμες ιδέες, που θα συμβάλουν στην προσπάθεια να ξαναμπεί η Ελληνική Οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο 1ος Διαγωνισμός έδειξε ότι στα ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια και στις ελληνικές επιχειρήσεις υπάρχει η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της εφευρετικότητας, της αριστείας, της δημιουργίας. Υπάρχει μια πολυπληθής και καταξιωμένη επιστημονική κοινότητα που παράγει γνώση ανταγωνιστική διεθνώς, με διάθεση για δουλειά, επιτυχία και διάκριση, που θέλει και μπορεί να συμμετέχει στην προσπάθεια, ώστε να ξαναγίνει η χώρα μας κοινωνία δράσης και δημιουργικής προσαρμογής.

Στην κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη δημιουργικών προτύπων, η συνεισφορά της ελληνικής επιχειρηματικής και ερευνητικής κοινότητας, που μάχεται και δημιουργεί καθημερινά, κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Για μια βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας με άξονες την καινοτομία και τη δημιουργική δουλειά, παροτρύνετε τα στελέχη και τους συνεργάτες σας, που έχουν αναπτύξει καινοτόμες πρωτοβουλίες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού, να δοκιμάσουν τη συμμετοχή τους σʼ αυτόν.

Από τον ΣΕΒ, ο κ. Μιχάλης Μητσόπουλος, Συντονιστής της Μονάδας Έρευνας & Ανάλυσης (Τ: 211 500 6182) και η κα. Θεοδώρα Αχειμάστου (Τ: 211 500 6133 ή 211 500 6164), Προϊσταμένη Υποστήριξης Υπηρεσιών, είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήματά σας και να σας δώσουν όποιες διευκρινίσεις θελήσετε.

Με την πεποίθηση ότι μοιραζόμαστε την κοινή επιδίωξη για μια βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας με άξονες την καινοτομία και τη δημιουργική δουλειά, σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε την πρωτοβουλία μας, παροτρύνοντας τα στελέχη και τους συνεργάτες σας, που έχουν αναπτύξει καινοτόμες πρωτοβουλίες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού, να δοκιμάσουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν.

 

Για την πληρέστερη ενημέρωση των ερευνητών και συνεργατών του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι υπογράφοντες θα παρουσιάσουν τη διαδικασία υποβολής προτάσεων του 2ου Διαγωνισμού, την προβολή του, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, το χρονοδιάγραμμα του και θα απαντήσουν σε πιθανά ερωτήματα την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 και ώρα 12:30, ΑΙΘΟΥΣΑ 1, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΙΤΕ.

 

Με εκτίμηση,

 

Ράλλης Σπανδωνίδης                                                    Ναταλία Χριστοδούλου

Σύμβουλος Διοίκησης                                                     Βοηθός Γενικός Διευθυντής

Eurobank EFG                                                                Eurobank EFG

Λ. Αμαλίας 20 & Σουρή                                                  Λ. Αμαλίας 20 & Σουρή

105 57 Αθήνα                                                                105 57 Αθήνα

τηλ. 210-3337085                                                          τηλ. 210-3337339

fax 210-3337350                                                            fax  210-3337350

e-mail: rspandonidis@eurobank.gr                          e-mail: nchristodoulou@eurobank.gr

Σημειώνεται ότι αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους του Διαγωνισμού και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδικτυακό τόπο www.kainotomeis.gr