Πρωτοβουλία του European Startup Universe: Κάνοντας την Ευρώπη το νέο παγκόσμιο κέντρο ισχύος για νεοφυείς επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε 23 Φεβρουαρίου, 2022

Το European Startup Universe (ESU) συνεχίζει το ταξίδι του για να κάνει την Ευρώπη τη νέα παγκόσμια δύναμη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ως το μεγαλύτερο έργο της ΕΕ για τεχνολογικές startup σε πρώιμο στάδιο, η ESU στοχεύει να τις συνδέσει με τα καλύτερα μυαλά της τεχνολογικής κοινότητας της ΕΕ – ιδρυτές “unicorn”, γνωστούς επενδυτές και ειδικούς.

Η πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης και δικτύωσης, η επέκταση σε χώρες της ΕΕ και οι ευκαιρίες εύρεσης νέων πελατών για αύξηση εσόδων είναι μερικές από τις πτυχές της όλης πρωτοβουλίας της ESU.

Οι ιδρυτές τεχνολογίας που είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα καλούνται να εγγραφούν έως τις 28 Φεβρουαρίου σε ένα από τα εθνικά ανοιχτά διαδικτυακά προγράμματα διάρκειας 6 εβδομάδων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην πλατφόρμα Founderhood, ξεκινώντας από την 1η Μαρτίου.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ESU είναι:

  • Ελλάδα από την Αθηνά Καλτσίκη, Project Manager στο InfinityGreece
  • Κύπρος από τον Πανή Πιερή, Startup Δημοσιογράφο και Ιδρυτή του Startups364
  • Ουγγαρία από τον Balazs Horvath, Chapter Director της Startup Grind Budapest
  • Γαλλία από τον Bacely YoroBi, Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ConnectX Global
  • Σλοβενία από τον Jan Skok, Project Manager στη θερμοκοιτίδα SAŠA
  • Ρουμανία από την Cristiana Bogățeanu, Εκτελεστική Διευθύντρια της ROTSA (Romanian Tech Startups Association)
  • Λουξεμβούργο από τον Steve Glange, Chapter Director της Startup Grind Luxembourg
  • Κροατία από τον Saša Lamza, Επικεφαλής του Τομέα Γενικών Υποθέσεων του Business Incubator BIOS
  • Ισπανία από τον Juan Perez Torralbo, σύμβουλο διαχείρισης καινοτομίας και εκκίνησης / Δεδομένα & Καινοτομία / Συνιδρυτής των Jacobo και Ejecant

Μάθετε περισσότερα για τα εθνικά προγράμματα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν: https://bit.ly/ESUPrograms

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5 από τις 6 εβδομαδιαίες αναφορές κατά τη διάρκεια του προγράμματος 6 εβδομάδων στο οποίο συμμετέχουν, θα μπορούν να διεκδικήσουν πιθανή χρηματοδότηση από Επενδυτές Αγγέλους της ΕΕ.

Η όλη δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και της Mariya Gabriel, μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο info@thestartupuniverse.org ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο thestartupuniverse.org