Το ΕΤΕΠ Κρήτης στο Συνέδριο Innovation Crete 5.0: Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν

Δημοσιεύτηκε 29 Μαρτίου, 2024

Το συνέδριο Innovation Crete 5.0, το οποίο πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 28 και 29 Μαρτίου 2024, αποτελεί μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη και την ενίσχυση της καινοτομίας στην Κρήτη.

O Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, Διευθυντής του ΕΤΕΠ Κρήτης και Προέδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ Κρήτης συμμετείχε στα πρώτα δύο πάνελ συζήτησης με θεματολογία τη συμβολή του Κόμβου Καινοτομίας Κρήτης στο Περιφερειακό Οικοσύστημα και τις δομές υποστήριξης της καινοτομίας στα πρώιμα στάδια.

Στο πάνελ συζήτησης με θεματολογία “Ευκαιρίες ανάπτυξης για Ερευνητικές Ομάδες και Νεοφυείς επιχειρήσεις στην Υγεία”, συμμετέχουν οι ακόλουθες εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στη θερμοκοιτίδα του ΕΤΕΠ Κρήτης: 

  • Enzyquest, Δημήτρης Κουτσιούλης, CEO
  • Synoesis, Θανάσης Σπαθής, CEO
  • Traqbeat, Εμμανουήλ Σπανάκης, COO

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί μια δράση του Smart Attica ΕDIH. Συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, την Περιφέρεια Κρήτη, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, τον οργανισμός Bizrupt, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το EDIH SmartHealth, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Uni.fund, τη Μetavallon και τη Bayer Ηellas.