Δημοσιεύτηκε 27 Ιουλίου, 2021

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 27/07/2021, η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης καθηγητής Γεώργιος Κοντάκης και ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) καθηγητής Νικόλαος Κατσαράκης.

Βασικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των δράσεων της ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • Ανάπτυξη πρωτότυπων προϊόντων και υπηρεσιών από ερευνητικές ομάδες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μέσω της υλοποίησης της δράσης του «Φυτωρίου Ιδεών» και διοργάνωση διαλέξεων σε θέματα καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
  • Ανάπτυξη ενός μητρώου μεντόρων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
  • Διοργάνωση ενός μαραθώνιου καινοτομίας (hackathon), με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Το ερευνητικό έργο θα υλοποιηθεί με την συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Γρηγορούδη Ευάγγελο, του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παυλίδη Μιχαήλ, του ΕΛΜΕΠΑ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Κουργιαντάκη Μάρκο και του ΙΤΕ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Διευθυντή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ ΚΡΗΤΗΣ) Δρ. Παπαμιχαήλ Γιώργο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 80.000,00 €.

Πηγές