Επίσκεψη εργασίας στελεχών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο ΙΤΕ & στο ΕΤΕΠ Κρήτης

Δημοσιεύτηκε 16 Ιανουαρίου, 2023

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επίσκεψη εργασίας στελεχών του Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων
Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (κ.κ. Αντώνης Αγγελάκης και Ηλίας Γεωργόπουλος) στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της χώρας. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης Δρ. Γιώργο Παπαμιχαήλ καθώς και συναντήσεις εργασίας με επιχειρήσεις του ΕΤΕΠ Κρήτης (Traqbeat και BIOPIX-T), ενώ δόθηκε η ευκαιρία παρουσίασης ερευνητικών δραστηριοτήτων, τεχνολογικών υποδομών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων αιχμής από ερευνητικά εργαστήρια του ΙΤΕ (Human Computer Interaction laboratory, ICS-FORTH Ambient Intelligence (AmI) Programme, Institute of Electronic Structure and Laser).
Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας στο ΕΤΕΠ Κρήτης διερευνήθηκαν θέματα διμερών ερευνητικών και επιχειρηματικών συνεργασιών, καθώς επίσης και δυνατοτήτων διασύνδεσης της ερευνητικής κοινότητας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε κρίσιμους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Η επίσκεψη εργασίας και οι επιμέρους συναντήσεις αποτελούν την έναρξη μιας συστηματικότερης συνεργασίας που αναμένεται να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον μεταξύ του ΙΤΕ/ΕΤΕΠ Κρήτης και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

BIOPIX-T
Traqbeat