Συμμετοχή στο διήμερο συνέδριο του Συμποσίου PDBEB της Πορτογαλίας

Δημοσιεύτηκε 29 Μαΐου, 2024

Ο Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης) συμμετείχε στην 18η έκδοση του συμποσίου PDBEB, το οποίο διοργανώνεται από φοιτητές του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών στην Πειραματική Βιολογία και Βιοϊατρική (PDBEB) του Ινστιτούτου Διεπιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα στην Πορτογαλία.

Το διήμερο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Μαΐου 2024 στο Pavilhão Centro de Portugal, με θέμα “(Not) Knowing What Comes Next: Tools for the Research of Tomorrow”. Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα τεχνολογικά εργαλεία, ενώ η δεύτερη στον αντίκτυπο που αυτά τα εργαλεία έχουν στην κοινωνία.

Κατά την ομιλία του, ο Δρ. Παπαμιχαήλ παρουσίασε το θέμα “From Research-driven Innovation to Academic Entrepreneurship” και αναφέρθηκε στις διαδικασίες και τα εργαλεία που απαιτούνται για τη μετατροπή των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Επιπλέον, κατά την ομιλία του, έκανε αναφορά στο έργο CHAngeing, το οποίο στοχεύει, αναμεσά σε άλλα, στη διασύνδεση δύο κέντρων αριστείας της Πορτογαλίας και της Ελλάδας και τη μετατροπή τους σε πόλους έλξης έρευνας και καινοτομίας που σχετίζονται με τη γήρανση.

Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα & τους ομιλητές αντίστοιχα: program & speakers