13η Επιστημονική Διημερίδα ΙΤΕ με Εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό

Δημοσιεύτηκε 14 Ιουλίου, 2022

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει φέτος τη «13η Επιστημονική Διημερίδα ΙΤΕ», την Παρασκευή 15, και το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, στις εγκαταστάσεις του, στο Ηράκλειο. Διακεκριμένοι Επιστήμονες από Πανεπιστήμια του εξωτερικού συμμετέχουν ως ομιλητές στην εκδήλωση αυτή που απευθύνεται στα μέλη του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση των διεπιστημονικών συνεργειών.

Παράλληλα, το ΙΤΕ προσκαλεί το ευρύ κοινό στην Εορταστική Εκδήλωση που διοργανώνει στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού», το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 18.00, με Κεντρικό Ομιλητή τον καθ. Στάθη Καλύβα, Κάτοχο έδρας Gladstone, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που θα δώσει ομιλία με θέμα: «Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα στην Ελλάδα ενόψει των προκλήσεων του 21ου αιώνα».

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, θα παρουσιάσει τη θέση και τις επιτυχίες του Ιδρύματος, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει με ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, με θέμα: «Η έρευνα και η καινοτομία στη νέα προγραμματική περίοδο».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή βραβείων σε μέλη του ΙΤΕ που έχουν επιλεγεί για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους και το ενεργό ενδιαφέρον τους για την αδιάκοπη πρόοδο του Ιδρύματος.

Παράλληλα, το ΙΤΕ διοργανώνει τριήμερη Έκθεση Επιτευγμάτων των Ερευνητικών του Ινστιτούτων και Έκθεση Έργων Τέχνης και Φωτογραφίας εργαζομένων του Ιδρύματοςστο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, από την Παρασκευή 15 Ιουλίου έως την Κυριακή 17 Ιουλίου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε παρακάτω το επικοινωνιακό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Διημερίδας για την προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.