ΤΟ ΕΤΕΠ-Κ ΣΤΟ 4ο BALKAN VENTURE FORUM & ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

Δημοσιεύτηκε 19 Νοεμβρίου, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης
στο Balkan Venture Forum
Τίρανα, 13-15 Νοεμβρίου 2013

Βραβείο στον Ηρακλειώτη Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Μανόλη Τσικανδυλάκη για το υβριδικό ηλιακό τρίκυκλο

Το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) συμμετείχε στο Balkan Venture Forum (BkVF) που οργανώθηκε στα Τίρανα στις 13-16 Νοεμβρίου 2013, σε συνεργασία με το South East European Research Centre (SEECR) από τη Θεσσαλονίκη. Το BkVF προσέλκυσε περισσότερους από 400 νέους επιχειρηματίες και επενδυτές από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ενώ υποβλήθηκαν για να διαγωνιστούν περισσότερες από 100 επιχειρηματικές προτάσεις. Την έναρξη των εργασιών του Forum κήρυξε ο Αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Νίκο Πελέσι.

Στο πλαίσιο του έργου “Διασυνοριακή Καθοδήγηση για τη Δικτύωση & Ανάπτυξη Νέων
Καινοτόμων Επιχειρήσεων – Mentoring Start-ups” (MESUP) το οποίο υλοποιείται από το ΕΤΕΠ-Κ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος, είχε προκηρυχθεί Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας, στον οποίο συμμετείχαν με επιχειρηματικά σχέδια, νέες επιχειρήσεις και δυνητικοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα (Κρήτη) και την Κύπρο.  
Ο νικητής του διαγωνισμού MESUP κ. Μανόλης Τσικανδυλάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός από το Ηράκλειο, με την πρόταση του: “Κατασκευή υβριδικών ηλιακών τρικύκλων μοτοποδηλάτων, SUNNYCLIST” της εταιρείας ENERGOMECHANIC συμμετείχε στο Balkan Venture Forum όπου η πρόταση του βραβεύτηκε ως μία από τις 7 κορυφαίες.


Ο κ. Τσικανδυλάκης με το Διευθυντή του ΕΤΕΠ-Κ κ. Αρτέμη Σαϊτάκη.

Τα βραβεία στους νικητές, 2 από την Ελλάδα, 2 από τη Σλοβενία, ένας από Ιταλία, ένας από την Αλβανία και ένας από τη FYROM, απένειμε η Υπουργός Καινοτομίας της Αλβανίας κα. Μιλένα Χαρίτο.

Δείτε εδώ τους νικητές του διαγωνισμού με την υπουργό Καινοτομίας της Αλβανίας κα Χαρίτο.

Οι 7 νικητές θα συμμετάσχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Venture Forum που θα γίνει στο Dusseldorf στις 9 & 10 Δεκεμβρίου για να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση της ιδέας τους.

Δείτε εδώ ανακοίνωση σχετικά με τη βράβευση


Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΤΕΠ Κρήτης, Τηλ 2810391900
www.stepc.gr
www.balkanventureforum.org