«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και πάλι ένα ασφαλές και υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Με θεσμική θωράκιση και οικονομική στήριξη. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας εξωστρεφούς Ελλάδας, που ανήκει μεν στην Ευρώπη, αλλά είναι ανοιγμένη στον αναδυόμενο κόσμο τόσο σε επενδυτικό και επιχειρηματικό επίπεδο όσο και ευρύτερα γεωπολιτικό» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης μιλώντας στην ετήσια τακτική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου.
Οπως ανέφερε ο κ. Παμπούκης «η κυβέρνηση αυτή εκλήθη να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη δημοσιονομική κρίση. Παρέλαβε μια κάκιστη οικονομική κατάσταση, χειρότερη από εκείνη που διέβλεπε ως αντιπολίτευση και πολύ χειρότερη από αυτή που δήλωνε η Νέα Δημοκρατία, παραπλανώντας τόσο τους Έλληνες όσο και τους Ευρωπαίους εταίρους μας».
Ωστόσο, παρατήρησε ότι «έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση, παρά τα δύσκολα και επώδυνα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που αναγκαστήκαμε να λάβουμε» και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εισαχθεί πρωτοβουλίες και ρήξεις πρωτόγνωρες για τα μεταπολιτευτικά πολιτικά δεδομένα.
Αναλύοντας τους στόχους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι προτεραιότητα και στρατηγικός ορίζοντάς της είναι οι νέες επενδύσεις και η δημιουργία μιας αναπτυξιακής δυναμικής που αποτελεί και τη μόνη προοπτική ανάκαμψης και αντιστροφής της υπάρχουσας κατάστασης.
Συνεχίζοντας, είπε, ότι συνοπτικά το συνολικό στρατηγικό σχέδιο που θα θέσει η κυβέρνηση προς υλοποίηση διέπεται από τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: επέκταση και δημιουργία νέων παραγωγικών δυνατοτήτων, βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου, προώθηση εξαγωγικής δραστηριότητας, παραγωγική και τεχνολογική εξέλιξη σε συγκεκριμένους τομείς που υπάρχει υποδομή, αλλά υπολείπονται ανταγωνιστικότητας και παράλληλη ενδυνάμωση των πολιτικών συμφερόντων της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι η κοινωνία έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα της ουσιαστικής ρήξης με το παρελθόν και είναι έτοιμη να υπομείνει για όσο διάστημα χρειαστεί για την αναγκαία δημοσιονομική εξυγίανση, πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η αλλαγή του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου, προκειμένου η Έλλάδα να αποτελέσει σημείο επιχειρηματικής αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη αλλά αναγεννημένη, ενώ κάλεσε τους πολίτες να πάψουν να σκέφτονται τη ζωή αυτής της κοινωνίας και τις προοπτικές αυτού του τόπου ως ένα μίζερο μέλλον στο οποίο οφείλουμε να αναζητήσουμε θέσεις για τα παιδιά μας. «Ας αντλήσουμε θετική ενέργεια και αισιοδοξία από τις αγωνίες και τις ελπίδες της νέας γενιάς. Αρκεί να υποτάξουμε το εγώ στο εμείς, το ατομικό και συντεχνιακό στο συλλογικό», τόνισε.