Δημοσιεύτηκε 08 Οκτωβρίου, 2019

Το ΟΕΕ/ΤΑΚ συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete και σε συνεργασία με τη Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα “Επί το έργον”, το 1ο #JobDays OEE/TAK.Στη διάρκεια του διημέρου οι Νέοι Οικονομολόγοι & Λογιστές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

✅ Σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσωπικής βελτίωσης.

✅ Συνεδρίες (Mentoring) με την Ομάδα Μεντόρων του ΟΕΕ/ΤΑΚ.

✅ Ενημέρωση & δικτύωση με επιχειρήσεις / οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

✅ Workshops για την Νεανική Επιχειρηματικότητα με Επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη της αγοράς και την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της Κρήτης (στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE).

Βασικός σκοπός του διημέρου είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η δικτύωση των νέων που αναζητούν εργασία ή θέλουν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι η προσπάθεια αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.Το διήμερο #JobDays OEE/TAK θα βασιστεί στους άξονες:1. Αγορά ΕργασίαςΚατά τη διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθούν έξι ( 6) σεμινάρια:

1.1 Προσωπικό πλάνο ανάπτυξης.

1.2 SocialMedia / πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε τον εαυτό μας στον κόσμο. Γιατί το LinkedIn έφερε την επανάσταση στην εύρεση εργασίας.

1.3 PsychometricTest. Τι είναι μια ψυχομετρική εξέταση και γιατί χρησιμοποιείται ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης. Πώς αποτελεί τον τρόπο για τους υπεύθυνους προσλήψεων να εκτιμήσουν την νοημοσύνη, τις ικανότητες και την προσωπικότητά του υποψήφιου.

1.4 Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος

1.5 Συνέντευξη &DressCode : Τι να προσέξω. «Δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση».

1.6 BusinessModelCanvas: Τα πρώτα οικονομικά μιας «επιχείρησης / ιδέας» και τα στοιχεία που περιγράφουν την αξία, την υποδομή και τους πελάτες της.2. Νεανική Επιχειρηματικότητα :Oι επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους νέους στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της Κρήτης (στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE).

✅ Πάνελ συζήτησης:Προσκεκλημένοι εισηγητές θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας.

✅ Workshops/RoundTables:Θα διεξαχθούν 4 θεματικά τραπέζια όπου θα αναλύσουν τα εργαλεία ανάπτυξης στους παραγωγικούς κλάδους με ισχυρή παρουσία στην Κρήτη. (Αγροδιατροφή, Πολιτισμός –Τουρισμός, Περιβάλλον – Ενέργεια, Τομέας της Γνώσης). Επιχειρηματίες, Ηγετικά στελέχη της αγοράς και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης θα διαβουλευτούν με νέες και νέους που θέλουν να αναπτύξουν μια επιχειρηματική ιδέα ή ενδιαφέρονται να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις τους.

3. Mentoring & Παράλληλες Δράσεις

3.1. «OpenSpace» Ανοιχτός Εκθεσιακός χώρος στην αίθουσα PLAZA για επιχειρήσεις / οργανισμούς και φορείς εκπαίδευσης & κατάρτισης με σκοπό την ενημέρωση και τη δικτύωση.

Το ΟΕΕ/ΤΑΚ συνεργαζόμενο με ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων και οργανισμών που επενδύουν ενεργά στο ανθρώπινο κεφάλαιο, θα προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης.3.2. «PickUp Your Mentor» Συνεδρίες Mentoring για νέες και νέους συναδέλφους που επιθυμούν να λάβουν «καθοδηγητική» από τους Μέντορες του ΟΕΕ/ΤΑΚ.

Το ΟΕΕ/ΤΑΚ, για πρώτη φορά μέσα στο 2019 , εισήγαγε το θεσμό του Μέντορα στις υπηρεσίες του αποσκοπώντας στην συνεκτικότητα του φορέα με τα μέλη του , νέα και παλιότερα, λιγότερα ή περισσότερο ενεργά.

Ως Μentoring /καθοδήγηση ορίζουμε τη σχέση συνεργασίας μεταξύ δύο, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης ή δραστηριότητας. Ο/η Μέντορας θα υποστηρίξει των νέο συνάδελφο στα επαγγελματικά θέματα που τον απασχολούν, προτείνοντας πρακτικές συμβουλές που απομυθοποιούν τις δυσκολίες και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και προόδου. Το Μentoringπροϋποθέτει τη θέληση, από την πλευρά του/της καθοδηγούμενου/ης (mentee),ανάπτυξης και συνεχής καλλιέργειας μιας σχέσης καλής επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και σεβασμού με αθροιστικά θετικά αποτελέσματα.

Δηλώσεις συμμετοχής : Στη φόρμα συμμετοχής ΟΕΕ ΤΑΚ

ΤΗΛ.: 2810223997 – FAX: 2810224595

e-mail: info@oeetak.gr
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ