3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε 12 Απριλίου, 2022

Διοργάνωση του 3ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD GLOBAL GASTRONOMY TOURISM STARTUP COMPETITION) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), σε συνεργασία με το Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο (Basque Culinary Center).

Στόχος του διαγωνισμού η ενίσχυση και προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών στην Τουριστική Γαστρονομία για έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό χωρίς αποκλεισμούς.

Ο διαγωνισμός αφορά σε 3 διαφορετικές κατηγορίες:

  1. Νέες Τεχνολογίες: Νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες στοχεύουν στην παροχή λύσεων ή νέων υπηρεσιών στο γαστρονομικό τουρισμό.
  2. Τοπικός αντίκτυπος: Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τον μετασχηματισμού και την κοινωνική βελτίωση στον τομέα τους και συνδέονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.
  3. Βιωσιμότητα και απόβλητα: Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τη βιωσιμότητα και/ή τη διαχείριση των αποβλήτων που απορρέουν από τα τρόφιμα σε σχέση με τον αντίκτυπο που προκαλείται από τους τουρίστες.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα απολάβουν μια σειρά προνόμια όπως: καθοδήγηση από τον UNWTO και από κορυφαίους εταίρους, επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετοχή στο δίκτυο καινοτομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ευκαιρίες υποτροφιών για τη Διαδικτυακή Ακαδημία Τουρισμού κ.α..

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 1 Ιουνίου 2022

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.unwto.org/3rd-global-gastronomy-tourism-startup-competition

Πηγή:  Υπουργείο Τουρισμού