ENTERPRISE+ INFORMATION WORKSHOP 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2015

Δημοσιεύτηκε 05 Μαΐου, 2015

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Enterprise+» http://www.enterpriseplus.eniochos.com το οποίο στοχεύει να συμβάλει στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος και της καινοτομίας και στη  μείωση της ανεργίας των νέων ανθρώπων, διοργανώνεται από το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ ΚΡΗΤΗΣ) και την εταιρεία Ηνίοχος Συμβουλευτική, εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση εκπαιδευτικών, επιχειρηματιών κλπ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σαν μέντορες-καθοδηγητές και ανιχνευτές ταλέντων (talent scouts).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΕΤΕΠ ΚΡΗΤΗΣ, στα Βασιλικά Βουτών. Στην εκδήλωση  θα παρουσιαστεί η μέθοδος ανάδειξης επιχειρηματικών ταλέντων “Loseleger” η οποία έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί από τη σχολή Επιστημών Οικονομίας και Διδακτικής της Οικονομολογίας του Πανεπιστημίου Duisburg-Essen, για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία.

Με τη μέθοδο αυτή ανιχνεύονται η επιχειρηματική σκέψη και η επιχειρηματική ικανότητα νέων, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση επαγγελματικού σχεδιασμού. Επιπλέον, η εν λόγω μέθοδος θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες των εταίρων του έργου (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία και Ουγγαρία) προσαρμοσμένη στις συνθήκες κάθε χώρας.

Το έργο δίνει την δυνατότητα στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να υιοθετήσουν την μεθοδολογία “Loseleger” και να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους σπουδαστές τους ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματική κουλτούρα.

Νέοι που αρχίζουν τη δική τους επιχείρηση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά ενδεχομένως και για άλλα άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Η απόφαση, ωστόσο, για την ίδρυση δικής τους επιχείρησης ή για την συμμετοχή τους σε ένα εταιρικό σχήμα δυσχεραίνεται από την ελλιπή γνώση και από το φόβο για τις απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Με αυτό το δεδομένο και στην προσπάθεια να συμβάλλει σε στρατηγικές μείωσης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, ομάδα ερευνητών και φορέων από 6 χώρες υπό το συντονισμό του Ινστιτούτου Επιστήμης εργασίας του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ, ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο την υλοποίηση του έργου «enterprise+ Innovative Potential Meets Experience».

Έμπειρα στελέχη και μάνατζερ επιχειρήσεων θα εμπνεύσουν και θα υποστηρίξουν ως Μέντορες το επιχειρηματικό πνεύμα νέων 16-25 ετών, που βρίσκονται σε φάση επαγγελματικού προσανατολισμού, ως συνέχεια «Ανίχνευσης του επιχειρηματικού ταλέντου» τους από κατάλληλα εκπαιδευμένους “ανιχνευτές”. Οι “πολλαπλασιαστές” θα εντοπίσουν τα επιχειρηματικά ταλέντα, χρησιμοποιώντας μια ολοκληρωμένη ανάλυση του επιχειρηματικού δυναμικού των νέων.

Οι μέντορες και οι ανιχνευτές ταλέντων θα παρακολουθήσουν το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2015 εβδομαδιαίο πρόγραμμα κατάρτισης, από το οποίο θα λάβουν και σχετικό πιστοποιητικό των Πανεπιστημίων Bochum και Duisburg-Essen. Στη συνέχεια, θα υποστηρίξουν τους νέους που θα επιλεγούν, με τη βοήθεια αντίστοιχου μέντορα από τη Γερμανία, ο οποίος γνωρίζει την ελληνική γλώσσα και έχει εργαστεί στην Ελλάδα.

Εταίροι του enterprise+ στην Ελλάδα είναι το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας και η εταιρεία ηνίοχος.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σαν “πολλαπλασιαστές”, “μέντορες” και “ανιχνευτές ταλέντων”, εκπαιδευτικοί, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, προσκαλούνται να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Δείτε εδώ την agenda

Δείτε παρακάτω τις παρουσιάσεις:

  1. Επισκόπηση του έργου Enterprise+
  2. Διερεύνηση Επιχειρηματικής Ικανότητας
  3. Έμπειροι επιχειρηματίες βοηθούν τους νέους

Πληροφορίες για φορείς εκπαίδευσης δείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Αρτέμης Σαϊτάκης, Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, τηλ. 2810391908, e-mail: saitakis(at)stepc.gr
  • Αθανάσιος Βούρλας, Ηνίοχος Συμβουλευτική, Τηλ. 2810282886, e-mail: athanasios.vourlas(at)eniochos.com