Επιτυχής η εναρκτήρια ενημερωτική εκδήλωση του Hackathon for Health and Wellness Crete 2024

Δημοσιεύτηκε 06 Μαρτίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Ενημερωτική Εκδήλωση για το “Hackathon for Health and Wellness Crete 2024”, που θα λάβει χώρα στις 20-21 Απριλίου 2024 στο Ηράκλειο και την Αθήνα. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2024 στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, χαιρέτισαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σενετάκης Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος, και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κιρμικίρογλου Δημήτριος.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι στόχοι και η θεματολογία του διαγωνισμού, το πρόγραμμα, οι κανόνες συμμετοχής, τα βραβεία, καθώς και οι ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, περιλαμβανομένων των κ. Παπαμιχαήλ Γ., Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης το Πανεπιστήμιο Κρήτης / το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ITE), κ. Κωτσής – Γιανναράκης Ι. Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (GR digiGOV-innoHUB), κ. Κατεχάκης Δ. Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHEALTH), κ. Φώτη Ε. Διευθύντρια της Θερμοκοιτίδας/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), κ. Δασκαλάκη Χ. Πρ. Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης / Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας. Εκπρόσωπος-ομιλητής του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν ο κ. Κοκκάλας Χ. Πρ. Ομάδας Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα – Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών Υπουργείου Εσωτερικών. Τον κύκλο ομιλιών ολοκλήρωσαν οι κ. Μπανάσιου Ε. κ. Κωσταντακάκης Γ. Στελέχη  της εταιρείας DoctorNearYou – Μέλος Elevate Greece.

Ο Διαγωνισμός, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, είναι ανοικτός σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, δημόσιους υπαλλήλους, και ερευνητικές ομάδες και συμβάλλει στη βελτίωση διαδικασιών και υπηρεσιών, ευθυγραμμιζόμενος με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα “Υγεία και Ευεξία”.

Δείτε περισσότερα εδώ