Δημοσιεύτηκε 23 Απριλίου, 2014

Τη Δευτέρα 5 Μαΐου θα επισκεφθούν το ΙΤΕ οι κ.κ. Αρίστος Δοξιάδης και Γιώργος Κασσελάκης, στελέχη του Openfund, για να  συζητήσουν με ερευνητικές ομάδες  από το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις.  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στην αίθουσα συναντήσεων του ΕΤΕΠ-Κ (Κτίριο Α, 1ος όροφος).

Το JEREMIE Openfund II είναι Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital) που  επενδύει σε νέες μικρές επιχειρήσεις τεχνολογίας, κυρίως σε εφαρμογές λογισμικού και συναφή πεδία (πληροφορίες στο theopenfund.com).

Το fund αναζητά ερευνητικές ομάδες σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα που έχουν αναπτύξει καινοτομίες και που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν επιχειρήσεις με βάση αυτές.

Α. Παρουσίαση (30′)

Θα παρουσιαστούν τα επενδυτικά κριτήρια του  Openfund, ο τρόπος που συμμμετέχει στις επιχειρήσεις, και τρόπος που συμβάλλει στην ανάπτυξη τους.
Ενδεικτικά ερωτήματα:
•    Τι ποσά επενδύει και τι ποσοστό ζητά το Openfund;
•    Τι δικαιώματα ελέγχου θα έχει;
•    Πόσους ιδρυτές χρειάζεται ένα startup, και με ποιές ικανότητες;
•    Ποιά επιχειρηματικά μοντέλα ενδιαφέρουν;
•    Τι είδους στόχοι τίθενται, για να μπορέσει η νέα επιχείρηση να συνεχίσει να αναπτύσσεται;
•    Τι άλλη βοήθεια, εκτός από τα κεφάλαια, παρέχει το Openfund;

Β. Συναντήσεις

Στη συνέχεια ομάδα του Openfund θα συζητήσει ξεχωριστά με κάθε ομάδα ερευνητών που σκέπτονται να ξεκινήσουν επιχείρηση. Οι ομάδες μπορούν να παρουσιάσουν σε γενικές γραμμές το ερευνητικό έργο και τις ιδέες που έχουν για επιχειρηματική αξιοποίηση της τεχνολογίας τους. Τα στελέχη του Openfund θα δώσουν μια αρχική εκτίμηση αν οι ιδέες είναι συμβατές με τα κριτήρια ενός venture capital. Αν υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, θα ξεκινήσει διαδικασία για ενδεχόμενη συμμετοχή του Openfund σε νέα επιχείρηση μαζί με την ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας e-mail στο:    
saitakis(at)stepc.gr
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810 39 1900