Δημοσιεύτηκε 27 Φεβρουαρίου, 2015

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου η ομάδα των  Teachers 4Europe Ηρακλείου με υπεύθυνες  τις Ambassadors της Δράσης για το Ηράκλειο  κες  Δρακάκη Μαρία, Σχολική Σύμβουλο,  και   Κουσκουρίδα Φραγκούλα, Διευθύντρια 5ου Δημ. Σχ. Νέας Αλικαρνασσού,   επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ και συγκεκριμένα το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  και το Κέντρο Διάδρασης σε Περιβάλλοντα Διάχυτης Νοημοσύνης όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και ιδιαίτερα για τις καινοτομίες σε σχέση κυρίως με την εκπαίδευση και τις Εκπαιδευτικές Εφαρμογές καθώς και για τη βιβλιοθήκη. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του  σχεδίου  δράσης των Ambassadors με  θέμα:


«Ανακαλύπτοντας την Ευρώπη μέσα από Βιβλιοθήκες και τη χρήση Νέων Τεχνολογιών από το Δίκτυο Schools4Europe – Discovering Europe through Libraries with the use of ICT in Schools4EuropeNet».


Στόχος του σχεδίου δράσης είναι η ενασχόληση με τις  ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες με την πραγματοποίηση  εικονικών   περιηγήσεων σε  ψηφιακές βιβλιοθήκες, την επίσκεψη δια ζώσης σε βιβλιοθήκες της πόλης του Ηρακλείου με αφετηρία τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη καθώς και τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών και εκπαιδευτικών εφαρμογών για  τη δημιουργία ενός δικτύου  σχολείων που ασχολούνται με διάφορα ευρωπαϊκά θέματα, τα οποία συνεργάζονται μεταξύ τους, ως  βασικός παράγοντας της προώθησης και κατανόησης της ευρωπαϊκής ιδέας και της σημασίας της.


Η Εκπαιδευτική Δράση “Teachers4Europe” είναι μια πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα που εφαρμόζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και έχει ως  στόχο την επιμόρφωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα που έχουν σχέση με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η μετάδοση των γνώσεων αυτών στους μαθητές τους με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.
Πληροφορίες: www.teachers4europe.gr

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την επίσκεψη