Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο #JobDays από το ΟΕΕ/ΤΑΚ

Δημοσιεύτηκε 23 Οκτωβρίου, 2019

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και λογιστών – φοροτεχνικών ολοκληρώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης το 1ο JobDays ΟΕΕ/ΤΑΚ που συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete και σε συνεργασία με τη Skywalker.gr.

Στη διάρκεια του διημέρου, 18 & 19 Οκτωβρίου, οι Νέοι Οικονομολόγοι & Λογιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά σεμιναρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων και προσωπικής βελτίωσης, σε συνεδρίες (Mentoring) με την Ομάδα Μεντόρων του ΟΕΕ/ΤΑΚ, ενημερώθηκαν & δικτυώθηκαν με επιχειρήσεις και οργανισμούς και συμμετείχαν σε Workshops για την Νεανική Επιχειρηματικότητα με στελέχη της αγοράς και της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 CRETE.

Στην  εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 1ου JobDaysΟΕΕ/ΤΑΚ, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος, ο οποίος στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τα στελέχη του ΟΕΕ/ΤΑΚ και της Περιφέρειας Κρήτης για την επιτυχία του διημέρου, τόνισε ότι η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για την Περιφέρεια Κρήτης και ότι στην προσπάθεια αυτή οι τοπικές κοινωνίες, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς πρέπει να έχουν ουσιαστικό ρόλο. Τέλος, κάλεσε τα Επιμελητήρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μαζί με την Περιφέρεια στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν οι κ.κ. Παπαδεράκης Αντώνης – Αντιπεριφερειάρχης, Σισαμάκης Γιώργος – Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης – Μέλος Κ.Δ Ο.Ε.Ε.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Δασκαλάκη Χρύσα – Συντονίστρια RIS3 CreteΚρήτης, Μπουνάκης Νίκος – Γεωπόνος B.Sc, ΓεωργοοικονομολόγοςPgDip M.ScMarketing & Communication, MBAΔιευθύνων Σύμβουλος Proactive- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Λιαπάκης Μηνάς –  EyeWide Digital Marketing Agency, ,Δελληγιάννης Αλέξανδρος – Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Ομάδας Σύμπραξις, Παπαμιχαήλ Γεώργιος – Σύμβουλος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Καλογιαννάκη Νεκταρία – Προϊσταμένη Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μαυράκης Γιώργος – Στέλεχος Αναπτυξιακής Κρήτης ενώ συντόνισαν οι κ.κ. Κώνστας Χρήστος – Δημοσιογράφος και Κατόπη Μάγδα – Οικονομολόγος , Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με θέματα την Αγροδιατροφή, τον Πολιτισμό – Τουρισμό, την Ενέργεια – Περιβάλλον και τη Γνώση και συμμετέχοντες τους κ.κ.  Φωτάκη Κώστα – Διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ., Καρούσου Αλίκη – Στέλεχος Τμήματος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Μπίλιο Χρήστο – Στέλεχος Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, Χατζηγιάννη Ελένης – Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού και Ρουσάκη Κατερίνας – Στέλεχος Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής.

Τέλος, τη σημαντικότητα και την επιτυχία του συνεδρίου παράλληλα με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη επισήμανε και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ κ. Σταύρος Καρτέρης, προσθέτοντας, ότι, «Στόχος του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι η προσπάθεια αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός για την αγορά εργασίας και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη. Το ΟΕΕ/ΤΑΚ, όπως είπε, ο φορέας που εκπροσωπεί πάνω από 3.500 οικονομολόγους στην Ανατολική Κρήτη, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που απασχολούν τους νέους στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση»

Στο 1ο #JobDays OEE TAK, το ΕΤΕΠ-Κρήτης εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, Σύμβουλος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, ο οποίος παρουσίασε τις ευκαιρίες & απειλές για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3).
Θα βρείτε την παρουσίασή του εδώ

Δείτε εδώ την πρόσκληση για την εκδήλωση
Αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ