Η Βραδιά Ερευνητή ξανά μαζί μας στο ΙΤΕ!

Δημοσιεύτηκε 26 Σεπτεμβρίου, 2022

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με ιδιαίτερη χαρά, προσκαλεί το ευρύ κοινό και τους μικρούς μας φίλους στη Βραδιά Ερευνητή 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Βασιλικά Βουτών την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 (17:00-23:00).

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ΙΤΕ και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά, και άλλα δρώμενα.

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  • Ξενάγηση του κοινού στα ερευνητικά εκθέματα των Ινστιτούτων του ΙΤΕ
  • Εκπαιδευτικές δράσεις
  • Chat Lab: Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή!
  • Ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με απευθείας σύνδεση στις 19:00
  • Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές
  • Face Painting για τους μικρούς μας φίλους
  • Μουσική

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται Οργανωμένες επισκέψεις ερευνητών σε σχολεία μέχρι το τέλος του 2022.

Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή χρονιά, περίπου 400 πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή” σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, ενώ στο Chat Lab, μέσα σε έξι μέρες, πραγματοποιήθηκαν 90 συναντήσεις με πάνω από 2.000 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα κοινωνικά δίκτυα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα θα το βρείτε: εδώ

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων ενημερώνουμε το κοινό ότι στην εκδήλωση θα ληφθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα χρησιμοποιηθούν από τους διοργανωτές για την προβολή της εκδήλωσης σε ΜΜΕ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και χορηγίες από:
Phaistos Networks, Δημιουργίες Γεύσεων, Studio K – Καβλεντάκης, Λυραράκης ΓΕΑ Α.Ε., ΕΔΑΠ-ΕΤΕΠ Κρήτης Α.Ε, KRYSTAL KRITIS S.A.