Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες - Kύκλος 9 (1/02/2017 - 31/01/2019)

Το ΕΤΕΠ-Κ συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες, το οποίο αποσκοπεί στην ώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταγωνιστικότητας, τη διεθνοποίηση και την ανάπτυξη νέων και υφιστάμενων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Το πρόγραμμα συμβάλλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην ανάπτυξη διαχειριστικών δεξιοτήτων για τα στελέχη των ΜΜΕ.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέοι και έμπειροι επιχειρηματίες. Οι Νέοι Επιχειρηματίες (ΝΕ) έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της ΕΕ και να εργαστούν για περίοδο από 1 μέχρι 6 μήνες μαζί με έναν έμπειρο μικρομεσαίο επιχειρηματία (Επιχειρηματία Υποδοχής ) στη δική του επιχείρηση.

Ο ένατος κύκλος του προγράμματος ERASMUS ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ξεκίνησε από 1/02/2017 και διαρκεί έως 31/01/2019.

Οι εταίροι της κοινοπραξίας είναι: το Πολυτεχνείο του Μονάχου (Συντονιστής), το Πολυτεχνείο του Μιλάνο, το Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν, τα Τεχνολογικά Πάρκα Πόζναν και Madan (Λισαβόνα), οι Θερμοκοιτίδες Open Coffee Club (Βίλνιους) και Tetuan Valley (Μαδρίτη) και η εταιρεία Employability Town (Λονδίνο).

Το ΙΤΕ/ΕΤΕΠ-Κρήτης είναι τοπικό σημείο επαφής/Ενδιάμεσος Οργανισμός (ΕΟ).

Η διαχείριση του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο πραγματοποιείται από ένα δίκτυο ενδιάμεσων οργανισμών (ΕΟ) όπως εμπορικά επιμελητήρια, «εκκολαπτήρια» επιχειρήσεων ή άλλους οργανισμούς που στηρίζουν τις επιχειρήσεις και συμμετέχουν ήδη στην προώθηση της επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό, εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

Αυτοί οι οργανισμοί επιλέγονται για τη δημιουργία επαφών μεταξύ των νέων επιχειρηματιών και των επιχειρηματιών υποδοχής. Είναι τα τοπικά σημεία επαφής σας και το κύριο έργο τους είναι να διευκολύνουν την ανάπτυξη επιτυχημένων σχέσεων μεταξύ νέων επιχειρηματιών και επιχειρηματιών υποδοχής. Για αυτό το σκοπό, προωθούν το πρόγραμμα, προσφέρουν πληροφορίες, επικυρώνουν τις αιτήσεις, κανονίζουν επαφές, εκδίδουν δεσμεύσεις και παρέχουν υποστήριξη για την παραμονή. Κάθε σχέση μεταξύ ενός νέου επιχειρηματία και ενός επιχειρηματία υποδοχής χρειάζεται δύο ΕΟ (ο ένας ως ΕΟ επαφής για το νέο επιχειρηματία και ο άλλος ως ΕΟ επαφής για τον επιχειρηματία υποδοχής), καθώς ο νέος επιχειρηματίας και ο επιχειρηματίας υποδοχής πρέπει να προέρχονται από διαφορετικές χώρες.