Δημοσιεύτηκε 26 Ιουνίου, 2012

Αγαπητοί μας φίλοι,
Σε λίγες μέρες, η Κρήτη θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό διεθνές συνέδριο, το SciCafe 2012 (Πάνορμος, 1-3 Ιουλίου και Ηράκλειο, 4 Ιουλίου). Το συνέδριο έχει ως θέμα το «Kαφενείο της Eπιστήμης» (Science Café) ως όχημα για τη διάδοση της επιστήμης στο ευρύ κοινό και την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας.

Η Κρήτη είναι ένας τόπος με δραστήριες τοπικές κοινότητες, ο οποίος συγχρόνως φιλοξενεί σημαντικό αριθμό διακεκριμένων επιστημονικών και τεχνολογικών φορέων.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη συζήτηση που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του SciCafe 2012 πάνω στις δυνατότητες και τις προκλήσεις που υφίστανται στην Κρήτη, για την ενδυνάμωση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των επιστημόνων και τεχνολόγων που εργάζονται στο νησί.

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου το απόγευμα (17.30 – 19.30), στο πολιτιστικό κέντρο του Χαρουπόμυλου στο Πάνορμο, προσκαλούμε επιστήμονες, τεχνολόγους, εκπαιδευτικούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, συλλόγους και γενικά κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να συμμετάσχουν ενεργά σε μια ζωντανή συζήτηση γύρω από το εάν και πώς η διοργάνωση τοπικών «καφενείων της επιστήμης» θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις τοπικές συνθήκες και ανάγκες.

Η συζήτηση αυτή, όπως και ολόκληρο το συνέδριο, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά η επιστημονική κοινότητα και η κοινωνία της Κρήτης και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας. Ελπίζουμε να σας έχουμε κι εσάς κοντά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους:

–          Αντώνη Μηλιαράκη, Forthnet, amil@forthnetgroup.gr, τηλ. 2811391200

–          Παύλο Κουλούρη, Ελληνογερμανική Αγωγή, pkoulouris@ea.gr, τηλ. 2108176794.

Πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στο http://www.scicafe.eu/node/273